ontwerp-zonder-titel-111

Kinderopvang

Waarom verse maaltijden in de kinderopvang?
Van melkvoeding overstappen naar vaste voeding is een grote stap waar heel wat bij komt kijken. Vanaf 4 à 6 maanden zijn kinderen klaar om de wereld van vaste voeding te ontdekken en om te leren eten vanaf een lepel.

Kinderen zijn echter niet de gemakkelijkste eters. Een kind moet gemiddeld 10 tot 15 keer iets proeven voordat ze aan een bepaalde smaak wennen. Maar liefst 60 procent van de kinderen eet te weinig groenten, terwijl het in de eerste levensjaren van groot belang is dat ze de juiste voeding binnen krijgen. Een kinderdagverblijf is dan de perfecte plaats om hier verder mee aan de slag te gaan en het kind mee te nemen op eetavontuur.

ontwerp-zonder-titel-91

Wat maakt onze maaltijden zo bijzonder?
Onze koks weten precies wat kindjes lekker vinden. Alles wordt op maat en smaak van de kindjes gemaakt. In ons online bestelsysteem bieden wij een gevarieerd menu aan. Je kan kiezen tussen een biologisch of regulier menu. De maaltijden worden samengesteld en bereid met verse ingrediënten en producten van het seizoen. Dit maakt ook dat we vier maal per jaar wisselen van menu.

Bij het bereiden van de kindvriendelijke gerechten, houden we uiteraard rekening met het gebruik van zout en kruiden. Dit beperken we tot een minimum. We kiezen bewust voor pastagerechten op basis van volkoren granen en we gebruiken zilvervliesrijst.

Voor iedere maaltijd bestaat er een vegetarisch alternatief. Voor kinderen met een voedselallergie maken we speciale dieetmaaltijden. Alle gangbare voedingsprofielen zijn bij ons verkrijgbaar.

ontwerp-zonder-titel-81

Zien eten, doet eten
Als het ene kindje aan tafel heerlijk zit te smikkelen, dan kan het andere kindje toch niet achterblijven? Door met z'n allen samen aan tafel te gaan en er een gezellig samenzijn van te maken, is er meer belevenis rond het eetmoment. Zo leren de kindjes stap voor stap te genieten van echt eten en leren ze steeds nieuwe kleuren, texturen en smaken.

eetkomeet-logo-rgb1

Eetkomeet
Voor de kinderopvang werken we onder de naam: Eetkomeet.
Binnen Eetkomeet hebben we een team klaarstaan voor alle vragen omtrent maaltijden in de kinderopvang.

Wil je meer informatie over onze maaltijden voor de kinderopvang? Neem dan vrijblijvend contact op door te bellen naar 088 - 111 21 22 of mail naar service@eetkomeet.be